Hahmot

Roland Deschain 
Gileadin Roland
Roland Deschain, Gileadin Roland on viimeinen revolverimies, hänen elämäntehtävänään on löytää ja pelastaa Musta Torni, jonka mahdollinen luhistuminen tietää maailmat täyttävää kaaosta. Tornin kutsu soi Rolandin mielessä lakkaamatta ja hänen alkuperäisenä ajatuksenaan oli yksinkertaisesti kavuta Tornin huipulle selvittämään mitä se pitää sisällään. Ka’lla oli kuitenkin annettavana Rolandille suurempi tehtävä.
Roland aloittaa matkansa taittamisen yksin, ka (kohtalo) kuitenkin johdattaa hänet keskimaailman halki, säteen polkua pitkin vievän seikkailun mahdollistavien erilaisten henkilöiden luo, ja näistä sankareista koostuu Rolandin Ka-Tet. Rolandin kouluttajana toimi Cort, jonka hän päihitti vain 14-vuotiaana vaativassa miehuuskokeessa käyttäen aseenaan haukkaa. Roland on särmikäs, hiljainen ja luotettava kylmähermoinen sankari, varustettuna uskomattomalla kivun- ja paineensietokyvyllä. Rolandin ulkoisia tuntomerkkejä on mm. siniset teräväkatseiset silmät, sekä yhdeksän sormea.

Rolandin revolverit ovat suuret ja raskaat, niihin kelpaa 45-kaliiperiset pistoolinpatruunat. Roland on tottunut aseenkäyttäjä, ja omaa täydellisen osumatarkkuuden

Eddie Dean 
Eddie on kotoisin Brooklynin esikaupunkialueelta, Roland kuitenkin sai ka-tetiinsa mukaan huumeriippuvaisen, sekä huumausaineita Enrico Balazarin puolesta diilaavan herran vuoden 1987 New Yorkista. Roland löytää Eddien lentokoneesta huumeiden salakuljetuskeikalta ja saa hänet kiskottua seikkailuunsa mukaan, Eddie nai Susannahin.

Jake Chambers 
Jake on Rolandin Ka-tet’in nuorin jäsen. Hän on sinislmäinen, pellavapäinen 11 -vuotias pojankloppi. Jake kuoli New Yorkissa vuonna 1977. Roland tapasi Jaken ensimmäistä kertaa Mohainen aavikolla Mustan Tornin ensimmäisessä osassa. he taittoivat osan matkasta keskenään, mutta Roland uhrasi Jaken toiseen kuolemaansa Revolverimiehen lopussa. Tornin toisessa osassa (Kolme korttia pakasta) Roland pelastaa Jaken hengen vuoden 1977 New Yorkissa ja kolmannessa osassa (Joutomaa) Roland, Eddie Dean, sekä Susannah kiskovat jälleen Jaken mukaan seikkailuun.

 

Susannah Dean 
as. Detta Walker, Odetta Holmes, Mia
Susannah kuuluu myös Rolandin Ka-tetiin.
Roland tavoittaa Susannahin vuoden 1964 New Yorkista, vain muutamaa kuukautta JFK:n surman jälkeen. Susannah kärsii monipersoonalisusshäiriöstä, ja hänet tunnettiin alunperin nimellä Odetta Holmes, sekä tämän pahana puolena Detta Walkerina.
Detta Walker syntyi Odettan mielessä tämän ollessa 5-vuotias, jolloin Jack Mort heitti häntä tiiliskivellä päähän. Seuraavan kerran Mort sysi Odettan junan alle vuonna 1959 , jolloin tämä menetti jalkansa säären yläosasta lähtien.
Ennen liittymistä Rolandin ka-tetiin, Odetta oli kiivas kansalaisoikeuksien puolustaja, Detta puolestaan soti mustien oikeuksien puolesta omilla tavoillaan.
Susannah nai Eddie Deanin.

Alain Johns 
Alain oli yksi Rolandin ka-tetin jäsenistä hänen nuoruudessaan, yhdessä Jamie DeCurryn ja Cuthbert Allgoodin kanssa.
Alain mainitaan ensimmäistä kertaa sarjan neljännessä osassa (Velho).

Blaine Yksiraiteinen 
Jake Chambersin sanoin, Blaine on piina. Blaine on yksiraiteinen, joka arvoituksia vastaan taittoi hermoja raastavan matkan Ludin kaupungista Topekaan.

Bryan Smith 
Bryan Smith oli oikeassa elämässä mies, joka törmäsi autollaan Stephen Kingiin kesäkuussa 1999. Mustan Tornin viimeisessä osassa fiktionaalinen Bryan Smith törmää fiktionaaliseen Stephen Kingiin, tapahtumia on muunneltu oikean elämän tapahtumista tarinaan sopivammaksi.

Cöösin Rhëa 
Hambryn pahasuinen noita

Calvin Tower 
Calwin Tower (synt. Calvin Toren) on tarinassa ”Manhattanin Hengenravintola” (”The Manhattan Restaurant of the Mind”) -kirjakaupan omistaja New Yorkin kaupungissa (54th streetin ja 2nd avenuen risteyksessä). Tästä kaupasta Jake Chambers osti kirjat ”Charlie-Veturi” (”Charlie the Choo-Choo” Kirj. Beryl Evans) ja nimettömän tekijän repaleisen kirjan ”Ai-Jai-Arvoituksia! Aivopähkinöitä ja Ajatuspulmia Kaikille!” (”Riddle-De-Dum” sarjan kolmannessa osassa (Joutomaa).
Molemmat kirjat osoittautuivat elintärkeiksi Rolandin ka-tetin taipaleella.

Calvinin mainitaan myös olevan tietämättään ’jonkinlainen ruusun vartija’, sillä Perhe Toren (Hollanniksi Torni) omisti tyhjän tontin 2nd avenuen ja 46th streetin risteyksessä, jossa kasvoi ruusu (joka puolestaan on Mustan Tornin ilmentymä meidän tuntemassamme maailmassa). Vuonna 1977 Calwin Tower myi tontin ”Tet-Yhtiön” (”Tet Corporation”) edustajina esiintyneille Rolandille ja Eddie Deanille,sarjan viidennessä osassa (Callan Sudet).
Vuonna 1981 Calvin ja hänen ainoa ystävänsä Aaron Deepneau pelastivat Isä Callahanin, alhaisten miesten palkkaamilta murhaajilta; Hitler-veljiltä.
Calvin Tower kuoli sydänkohtaukseen vuonna 1990.

Cort 
Cort koulutti revolverimiehiä isänsä Fardon jalanjäljissä, hän oli myös Rolandin opettaja.

Cuthbert Allgood 
Cuthbert oli Rolandin lapsuudenystävä, sekä myöskin revolverimies. Cuthbertin, Alainin ja Rolandin osallistumisesta Hambryn kaupungin taisteluun voi lukea Rolandin muisteluista Tornin neljännessä osassa.

Dinky Earnshaw 
Earnshaw kohdataan Musta Torni -sarjan lisäksi novellissa ”Kaikki on Rentoo” (Kokoelmassa: Maantievirus Matkalla Pohjoiseen).
Dinky on poikkeuksellinen meedio, joka pystyy ajatusten luvun lisäksi vaikuttamaan muiden ajatuksiin ja kohtaloon. Dinky on alunperin yksi murtajista mutta kun hän tajuaa toimivansa paholaisen puolella, vaihtaa hän leiriä ja auttaa Rolandin ka-tetia.

Elurian pikkusisaret 
tuttu novellista Elurian Pikkusisaret (Maantievirus matkalla pohjoiseen -kokoelmasta
Sairaanhoitajia esittävä vampyyrinaisten heimo. He huijasivat ja yrittivät myrkyttää Rolandin veren novellissa ”Elurian pikkusisaret” (kokoelmassa Maantievirus matkalla pohjoiseen). Roland kuitenkin pelastui kauniin sisaren, Jennan rakkauden ansiosta.

Gabrielle Deschain 
Rolandin äiti, petti miestään Steveniä tämän neuvonantajan, Martenin kanssa.

Gan (Stephen King) 
Gan on fiktionaalinen versio itsestään Stephen Kingistä, joka tavataan Mustan Tornin lehdillä. Ganin rooli tarinassa on, -ei enempää eikä vähempää-, olla yhtäkuin Jumala. Ganin on jatkettava Revolverimiehen tarinan kertomista, jotta matka Mustalle Tornille etenee.
Stephen King; kirjailija, ja mies tämän kaiken takana, mainitaan ensimmäistä kertaa Mustan Tornin kuudennessa osassa (Susannan Laulu), sarjan viimeisessä (Musta Torni) osassa Roland väittää Ganin olevan elävä ja hengittävä versio itsestään Mustasta Tornista.

Henry Dean 
Henry Dean on Eddien määräilevä isoveli, joka palasi rikkinäisen polven kanssa Vietnamin sodasta huumeriippuvaisena. Henry kuoli Balazarin kätyreiden toimesta.

Isä Callahan 
Merkittävässä osassa myös kirjassa Painajainen (Salem’s Lot)
Isä Callahan toimi ennen Salem’s Lotin pappina, mutta kaikkihan tietävät Salem’s Lotin hyytävästä historiasta ja siitä mikä ajoi kirkonmiehen pois Lotista.
Barlowin pakotettua Callahanin juomaan vertaan, hän ei ollut enää missään turvassa, alhaiset miehet ja vampyyrit vainosivat häntä ja ajoivat Callahanin pohjalle saakka. Callahan oli alkoholisti, hän ei keksinyt muutakaan tapaa selvitä vainoojistaan, jotka lopulta saivatkin hänet. Silloin jo raitistunut Callahan tuli Callaan, jossa hän kohtaa Rolandin joukkoineen.

Jack Mort 
’Heittäjä’ (pusher)
Mort on psykopaatti tilintarkastaja, jonka mielessä Roland vieraili Tornin toisessa osassa. Mort heitti Susannahia tiiliskivellä tämän ollessa viisivuotias, sekä puski hänet junan alle Christopher Streetin asemalla. Mort oli myös vastuussa Jake Chambersin kuolemasta New Yorkissa 1977.

Jamie DeCurry 
Jamie oli yksi Rolandin ka-tetin jäsenistä hänen nuoruudessaan, yhdessä Alain Johnsin ja Cuthbert Allgoodin kanssa. DeCurry mainittiin käyttäneen aseenaan jousipyssyä.

Marten Broadcloack 
Marten oli Rolandin isän, Steven Deschainin neuvonantaja. Martenilla oli salasuhde Rolandin äitiin, ja tämän suhteen paljastuminen romutti Rolandin ja sai tämän osallistumaan normaalia aiemmin miehuuskokeeseen pelastaakseen isänsä kunnian.

Mordred Deschain 
Mordred on Mustassa Tornissa merkittävä hahmo, hän on Rolandin, Punakuninkaan (paholainen), Susannah Deanin sekä Mian jälkeläinen. Hänen tarinansa alkaa jo hetkestä jolloin Roland Deschain vastauksia saadakseen yhtyy Oraakkeliin (/paholaiseen) kivikehällä, sarjan ensimmäisessä osassa (Revolverimies), Mordred kuitenkin tavataan ensimmäisen kerran vasta sarjan kuudennessa osassa (Susannan Laulu).
Paholaisen kantama revolverimiehen siemen sikiää vasta, kun Susannah Dean antautuu paholaiselle tätä hämätäkseen vastaavanlaisella kivikehällä, muun joukkion pelastaessa ja palauttaessa Jakea joukkoonsa, kirjan kolmannessa osassa (Joutomaa).

Tultuaan raskaaksi, entuudestaan jo monipersoonallisuushäiriöinen Susannah saa lapsen lisäksi kannettavakseen uuden persoonallisuuden; paholaisäiti Mian.

Pian syntymänsä jälkeen, terveenä ja normaalina poikalapsena syntyneessä Mordredissa alkaa näkyä merkkejä paholaisesta, käy ilmi että Mordred kykenee muuntautumaan jättimäiseksi hämähäkkiolennoksi, joka käyttää ravinnokseen ihmislihaa ja kudosnesteitä, hänellä on myös telepaattisia kykyjä.
Mian imettäessä ihmisvauva-Mordredia, tämän paholais-hämähäkkivaistot heräävät ja hän repii äitinsä rinnan riekaleiksi ja lopulta tappaa Mian, jolloin Susannah herää ja ampuu Mordredia polveen, jättäen hänelle ikuisen fyysisen vamman.

Mordred kasvaa ennätysvauhtia, sen lisäksi muuntautumisprosessi ihmis- ja hämähäkkiolennon välillä vie häneltä huimasti energiaa, ja hämähäkkiolentona vaeltaminen aiheuttaa hänessä huomattavaa heikkenemistä.

Mordred seuraa Rolandia (Kateellisena hänen ka-tetistaan ja heidän keskinäisestä ystävyydestään, hän jopa harkitsee ka-tetiin liittymistä, mutta luopuu nopeasti ajatuksesta tajutessaan ettei kuitenkaan voisi hyväksyä Rolandia Dinhikseen.), ruokkien matkan varrella itseään milloin milläkin -tai kenellä kulloinkin-, erehtyypä jopa syömään itselleen myrkylliseen ruumiin Dandelon talolla. Heikkona ja haavoittuneena Mordred kuitenkin seuraa Rolandia yrittäen estää hänen matkansa Mustalle Tornille.

Mordredin Kuolema
Roland ampuu Mordredin kuoliaaksi tämän yrittäessä hyökätä nukkuvan Rolandin, Oin ja Patrick Danvillen kimppuun.

Oi 
Oy the Bumbler
Oi on mäyriäinen/Mäyräkarhu, joka Ludin kaupungissa lyöttäytyi seikkailijoiden joukkoon. Kingin sanoin se näyttää pesukarhun ja metsämurmelin risteytykseltä, jossa on myös aimo ripaus mäyräkoiraa. Sen ääni on syvä ja matala, ja sen nimi tulee sen ensimmäisestä haukahduksesta ”Oi!” Jakelle, sen yrittäessä matkia sanaa Poika.

Patrick Danville 
Danville tavataan ensimmäistä kertaa lapsena kirjassa Uneton Yö, jossa hänen kohtalonaan on pelastaa kaksi miestä kuolemalta. Jo unettomassa yössä hän piirsi Musta Torni -aiheisia kuvia, muunmuassa ruusun.
Myöhemmin Patrick kohdataan Mustan Tornin viimeisessä osassa, jossa hänen ilmiömäinen piirtäjänlahjansa osoittauu korvaamattomaksi ja ratkaisevaksi tekijäksi, jotta Roland saavuttaisi Mustan Tornin.

Punainen Kuningas 
as. Purppurakuningas (Crimson King). Mukana myös kirjassa ’Uneton Yö’.
Punaisen kuninkaan ruumiillinen olemus on ollut teljettynä sellissä Tornin huipulla jo vuosisatoja, mutta hänellä on toinenkin olemus, joka asustaa hovissa Can-ta Abbalassa.
Punaisella Kuninkaalla on palveluksessaan murtajia, joiden tehtävänä on hajoittaa tornia sitovat säteet, jotta Kuningas voisi vapauttaa ruumiinsa kulkemaan aiheuttamassaan kaaoksessa, Din-ta’ssa -jonka vallassa jo suuri osa Keski-maailmasta on.

Randall Flagg 
Tunnetaan nimillä: Randall Flagg, Kasvoton mies, Ramsey Forrest, Richard, Richard Fry, Robert Frang, Richard Fannin, Russell Faraday, R’lyeh, Bill Hinch, Browson, Iätön Muukalainen, Merlin, Maerlyn, Velho-Fannin
Flagg on pahuuden ruumiillistuma, joka manipuloi ihmisiä saavuttaakseen mahdollisimman suuren hyödyn omiin tarkoitusperiinsä, jotka eivät koskaan ole kovinkaan valoisia.
Flagg seikkailee myös usein muilla R.F -alkukirjaimisilla nimillä, sekä häneen viitataan monilla nimityksillä useissa eri teoksissa.
Roland näkee Flaggin ensi kertaa Gileadin lopun tienoilla, hän kuvaa tätä sanoilla ihmistä esittävä paholainen. Ludissa Flagg pelastaa Tik-Takin Joutomaan lopussa.

Tornin ykkösosassa Walter kertoo Rolandille että ennen Tornin saavuttamista, on hänen tavoitettava ja surmattava iätön muukalainen, Nimeltään Maerlyn, joka sulautuu pimeään, muuttaa väriään, hän on läsnä kaikkina aikoina, häntä ei ole mahtavampi kuin itse Antikristus.
Tornin kolmannessa osassa Flagg tulee pelastamaan Tik-Takia, jolle hän kertoo ’Minua on kutsuttu ikuiseksi muukalaiseksi, minua on kutsuttu myös Merliniksi tai Maerlyniksi, toisinaan minua kutsutaan Taikuriksi.. tai Velhoksi. Kutsu minua Richard Fanniniksi.’

Myös tarinoissa: Lohikäärmeen Silmät, Tukikohta, Pedon Sydän (as. Raymond Fiegler)

Sheemie Ruiz 
Stanley ”Sheemie” Ruiz on jälkeenjäänyt poika, joka tavataan ensimmäistä kertaa Hambryssa, Traveler’s Rest -saluunassa sarjan neljännessä osassa (Velho).
Sheemiellä on telepaattisia kykyjä, hänellä on taito avata portteja ja luoda paikkoja kaikissa ajoissa ja ulottuvuuksissa.
Sheemie tavataan kehittynein kyvyin varustettuna sarjan viimeisessä osassa (Musta Torni).

Steven Deschain 
Rolandin isä.

Susan Delgado 
Susan oli Rolandin tosirakkaus. Roland tapasi itseään kaksi vuotta vanhemman Susannahin Hambryn kaupungissa, Mejisin kreivikunnassa ollessaan 14-vuotias.
Susan hirtettiin ja poltettiin Charyoupuussa, joka tarkoittaa ’Tule, Korjuuaika’ – Kuolemaa sinulle, eloa minun sadolleni.

Sylvia Pittston 
Sylvia oli kiihkeä saarnaaja Tullin kaupungissa, sarjan ensimmäisessä osassa (Revolverimies). Hän tuli raskaaksi mustiinpukeutuneelle miehelle/paholaiselle ja sai keskenmenon Rolandin häpäistyä hänet revolverillaan. Sylvia käänsi Tullin asukkaat Rolandia vastaan ja kuoli yhdessä Tullin muiden asukkaiden kanssa suuressa taistelussa.

Walter 
Mustapukuinen mies, velho jota Roland seurasi halki aavikon tornin ensimmäisessä osassa.