Se (It)

Se kertoo Mainelaisesta pikkukaupungista nimeltään Derry (joka on käynyt tutuksi muistakin Kingin kirjoista). Siellä piilee pahuus, äärimmäinen pahuus, jota tämän kirjan päähenkilöt; Bill, Ben, Ritchie, Beverly, Eddie, Stan ja Mike lähtevät kukistamaan. Nämä seitsemän lasta muodostavat ”Häviäjien kerhon”, josta tuleekin ajanmittaan voittajien kerho, sillä heissä piilee yhdistyvä voima.

Itseasiassa kirja on kertomus lapsista ja lasten peloista. King maalaa jälleen kerran loistavan ja yksityiskohtaisen kuvauksen henkilöhahmoistaan. Tämä kirja on pelottava, koska se on toisaalta niin todellinen ja tässä kirjassa on ”Sitä”.

Se käyttää hyväkseen lapsien pahimpia pelkoja ja siten pystyy helposti omaksumaan minkä tahansa muodon. Se on niinsanottu nahanvaihtaja, muttei pelkästään ihmissusi, vaan jokaisen henkilökohtainen painajainen. Ja tämä painajainen käy toteen.

Kirjassa etenee samanaikaisesti kahden eri ajan tarinaa, eli se joka tapahtui kun ”Häviäjien kerhon”  jäsenet olivat lapsia  ja toinen jossa kerho kokoontuu uudelleen 27 vuoden jälkeen tekemään kaiken jälleen uudestaan.

Julkaisuvuosi: 1986
Sivumäärä: 1134

Kansikuvat:

Se
Se (Tammi 1988, suom: Ilkka Rekiaro, Päivi Rekiaro)
Se
Se (Tammi 1991, Suom: Ilkka Rekiaro, Päivi Rekiaro, 2. painos)
Se (2015)
Se (Tammi 2015)

Se (2017)
Se (Tammi 2017, pehmeäkantinen)
Filmatisoinnit:
 It (1990) on IMDb It (1990)
It (2017) on IMDb It (2017)