Tietoa Piina.netistä

Piina.net on vuonna 2004 päivänvalon nähnyt sivusto, joka on omistettu Yhdysvaltalaiselle kauhukirjailijalle, Stephen Kingille, ja eritoten hänen suomennetuille teoksilleen.

2017

Ihan ensimmäinen versio piina.netistä v. 2004

Marika sai yllättävän yhteydenoton. Pystyynkuollutta piina.netiä harmitellut Pekka S. ilmoittautui vapaaehtoiseksi elvyttäjäksi ja yhteistuumin Piina.netiä alettiin rakentamaan uudelleen WordPress-alustalle. Sivuston ylläpitäjinä pyörii tällä hetkellä Marika, Pekka, Janne ja Piia. Jos haluat liittyä riveihimme, napsuttele vaikka sähköpostia osoitteeseen kauhia [a] piina.net, ja katsotaan!

Piina.netillä on myös ryhmä Facebookissa, jossa sana on vapaa. Tervetuloa puhumaan aiheesta ja miksei vähän aiheen vierestäkin!

Historiaa
Piinan ulkoasu 2005-2006

2003-2017

Sivusto avattiin ensimmäisen kerran tammikuussa 2004. Sen kokosivat Marika ”Qppa” Lintula ja Janne ”Myste” Mäenpää, kun haaveet suomalaisesta Stephen King -saitista alkoi kypsyä olutuopposen äärellä vuonna 2003.

Apukädet sivuston ylläpitäjien riveissä ovat vaihdelleen vuosien varrella ja vuonna 2012 toinen perustajista, Janne, joutui väistymään ylläpitäjän tehtävistä muiden kiireidensä vuoksi. Tällöin Marikan aisaparina jatkoi hääräilemistä jo jonkin aikaa ylläpitäjänä toiminut Mikko H.

Piina.net on kokenut pariinkin otteeseen kasvojenkohotuksen. Ensimmäisessä versiossa Piina.netissä esiteltiin myös

Piina 2006-2017

muiden kauhukirjailijoiden teoksia, mutta niistä luovuttiin kun haluttiin keskittyä enemmän ja paremmin Stephen Kingiin. Versio versiolta Piina.netiin lisättiin enemmän ja enemmän tietoa, mutta jatkuvan ylläpitäjäkadon ja vaikeasti päivitettävän sivustomoottorin vuoksi tietojen pitäminen ajan tasalla oli hidasta ja lopulta päivittäminen jäi kokonaan.

Jo sivuston ensihenkäyksien ohessa sivustolle myös avattiin keskustelufoorumi, mutta vanhentuneen tekniikan ja muutenkin työlään palvelinvaihdoksen vuoksi foorumista luovuttiin vuonna 2015.