Kirous (Thinner)

Billyn sisuksiin oli iskenyt jokin käsittämätön vaiva, vaarallisempi kuin syöpä… Kolmen viikon kuluttua hän oli laihtunut viisitoista kiloa. Kuukauden kuluttua melkein kolmekymmentä. Eikä hän voinut kertoa kenellekään syytä siihen: että hänet oli kirottu…

Billy Halleck, kunnon aviomies ja hellä perheenisä, on sekä hyötynyt että kärsinyt amerikkalaisesta hyvinvoinnista: hänellä on ylellinen koti, mukava perhe, ja lupaava ura asianajajana… mutta myös reilut kaksikymmentä kiloa ylipainoa ja -kuten hänen lääkärinsä tuon tuostakin muistuttaa- hyvät mahdollisuudet saada sydäninfarkti lähivuosina.

Sitten, eräänä varomattomana hetkenä, Billy ajaa autollaan mustalaisnaisen päälle -ja naisen yli satavuotias isä langettaa hänelle eriskummallisen ja kauhean tuomion.

”Laihdu” , kuiskaa vanha mustalainen hyväillen Billyn poskea kuin rakastaja. Ei muuta… mutta kuusi viikkoa myöhemmin ja neljäkymmentäkaksi kiloa kevyempänä Halleck ei ole pelkästään huolissaan. Hän on kauhuissaan.
Tarpeeksi epätoivoinen ryhtyäkseen uhkapeliin, painajaismaiseen kamppailuun pahuuden voimia vastaan -noita voimia jotka kutistavat häntä vääjäämättä, kilon toisensa jälkeen…

Julkaisuvuosi: 1984 / 1997
sivumäärä: 336

Kansikuvat:

Kirous
Kirous
Richard Bachman-kirja (Tammi 1997, suom. Hannu Antila, kansi: Joona Vainio)
Filmatisoinnit:
Thinner – Stephen Kingin Vainottu (1996)