Buick 8 (From Buick 8)

Romaani siitä, miten kiehtovia ovat vaaralliset asiat, miten me välttämättä haluamme vastauksen kaikkeen, millaista kauhua ja millaista uskallusta tuntematon voi herättää.

Vuodesta 1979 lähtien oli Länsi-Pennsylvanian liikkuvan poliisin osasto D:n B-tallissa ollut vanha Buick Roadmaster. Konstaapelit Ennis Rafferty ja Curtis Wilcox olivat korjanneet sen talteen, kun siitä oli kadonnut kuljettaja läheisellä huoltoasemalla. Wilcox tunsi vanhat autot ja osasi epäillä, että tässä Buickissa oli jokin pahasti pielessä.
Kun Rafferty katosi pari tuntia myöhemmin, Wilcox ja hänen kollegansa tiesivät jo, että auto on vaarallinen ja että siitä on paras olla hyvin hiljaa.
Vuosien mittaan autosta ja sen järjestämistä näytöksistä tuli osa poliisiaseman arkea, sen perhesalaisuus. Enimmäkseen Buick kyllä nukkui (tai siltä vaikutti), mutta nukkuessaankin se hengitti – hengitti sisään palasen tätä maailmaa, hengitti ulos palasen sitä maailmaa josta oli tullut.

Kesällä 2001 Curtis Wilcox sai surmansa virantoimituksessa, kauheassa auto-onnettomuudessa. Mutamaa kuukautta myöhemmin asemalla alkaa käydä Wilcoxin 18-vuotias poika Ned ja autella siellä kaikenlaisissa pikku hommissa. Ylikonstaapeli Sandy Dearborn tietää, että se on pojan tapa muistaa isäänsä.
Eräänä päivänä Ned kurkistaa sisään B-tallin ikkunasta ja saa selville perhesalaisuuden. Kuten isänsä, hän haluaa vastauksen, ratkaisun asiaan hinnalla millä hyvänsä. Mutta joutuuko hän maksamaan liian kovan hinnan…

Julkaisuvuosi: 2002 / 2004
Sivumäärä: 354

Kansikuvat:

Buick 8
Buick 8 (Tammi 2004, suom. Ilkka Rekiaro, Kansi: Heikki Kalliomaa)