Musta Torni VI : Susannan Laulu

Dark Tower VI: Song of Susannah

Musta Torni -sarjan kuudes osa ilmestyy keväällä 2006 ensimmäistä kertaa Suomeksi. Tarina Rolandin matkasta kohti Mustaa tornia muodostaa ainutlaatuisen laajan yhtenäisen kokonaisuuden, jossa on kaikkiaan seitsemän osaa. Susannan Laulun on kuvittanut Darrel Anderson.

Susannan laulu on Musta torni -sarjan kuudes kirja. Se jatkaa tarinaa revolverimies Rolandin ja hänen kumppaneidensa eli ka-tetinsa matkasta kohti Mustaa tornia. Sarjan edellisessä osassa (Callan sudet) kävi ilmi, että Susannahin sisällä asuu Mia-niminen nainen, joka on raskaana. Synnytyksen lähestyessä Mia on ottanut Susannahin ruumiin kokonaan valtaansa. Hän siirtyy vuoden 1999 New Yorkiin, aikaan ja paikkaan, joka on Susannahille vieras mutta Mialle suorastaan pelottava. Ka-tetin muiden jäsenten on nyt pelastettava Susannah ja selvitettävä, kuka Mia on ja minkälainen olio sen sisällä kasvaa.

Sillä välin kun Jake, Oi ja Callahan selvittävät Mian tarinaa, Eddie ja Roland väistelevät luoteja vuoden 1977 Mainessa ja tutustuvat siellä asuvaan kirjailijaan, joka on kirjoittanut Salem’s Lotiin sijoittuvan romaanin…

Julkaisuvuosi: 2004 / 2006
Sivumäärä: 473

Kansikuvat:

Musta Torni VI: Susannan Laulu
Musta Torni VI: Susannan Laulu (Tammi 2006, suom. Kari Salminen)
 Liittyvät:
Musta Torni-Sarjakuva
Filmatisoinnit:
The Dark Tower – Musta torni (2017)