Musta Torni -sarjakuvat

Sarjakuvakustantamoiden kiistaton kuningas, Marvel Comics aloitti Musta Torni -kirjoihin perustuvan sarjakuvan julkaisemisen vuonna 2007. Sarja on jaettu eri jaksoihin ja jaksojen väleissä julkaistaan yleensä spesiaalilehtiä, jotka ovat yksittäisiä kurkistuksia milloin mihinkin sarjaan liittyvään teemaan. One-Shot -julkaisujen lisäksi uunista on puskettu ulos myös Sketchbookeja, joista ei toistaiseksi löydy tietoa enempää tältä sivulta.

Itse tarina keskittyy Rolandin nuoruusvuosiin, eikä niinkään kirjasarjan seuraamaan Ka-Tetiin. Rolandin nuoruudesta kerrottiin kirjasarjan neljännessä osassa; Velhossa (Dark Tower IV: Wizard and Glass), ja valtaosa sarjakuvan tapahtumista onkin napattu suoraan Rolandin muistelmista.
Lehdissä on itse tarinan lisäksi myös mielenkiintoisia katsahduksia eri osasiin Mustan Tornin maailmassa, mukaan on ujutettu myös haastatteluja, luonnoksia, karttoja, mitä milloinkin ja yleisesti ottaen lehdet ovat perin kaunista katseltavaa.

Sarjan piti alunperin olla vain seitsenosainen maistiainen siitä, miltä Rolandin seikkailu voisi näyttää sarjakuvamuodossa, mutta Gunslinger Bornin saavuttaman suuren suosion myötä sopimusta jatkettiinkin ja näillä näkymin lehtiä olisi tulossa kaiken kaikkiaan ainakin kolmisenkymmentä.

Tekijät

Tuottaja (Dinh) - Stephen King
Juoni ja konsultointi - Robin Furth
Käsikirjoitus - Peter David
Kuvittajat - Jae Lee ja Richard Isanove
Kustantaja - Marvel Comics

Sarja kokonaisuudessaan

The Dark Tower: Gunslinger Born

Gunslinger Born on Musta Torni -aiheisten sarjakuvalehtien ensimmäinen osa ja se sisältää yhteensä 7 lehteä.
Sarja julkaistiin vuoden 2007 (helmikuu-elokuu) aikana Amerikassa ja pian lehtien ilmestyttyä julkaistiin myös kovakantisena albumina.

Musta Torni: Revolverimiehen Alku

Suomeksi Gunslinger Born putkahti kauppojen hyllylle heti vuoden 2008 alussa ja se kantaa nimeä Revolverimiehen Alku (Egmont Kustannus).
Suomentaja - Jouko Ruokosenmäki, perustuen Kari Salmisen suomennoksiin.

SPESIAALI: The Dark Tower: Gunslinger's Guidebook

Tämä yksittäinen lehti julkaistiin Gunslinger Bornin päätteeksi USA:ssa elokuussa 2007 ja se sisältää sarjakuvissa (pääasiassa Gunslinger Born) esiintyvien hahmojen esittelyjä.

The Dark Tower: The Long Road Home

The Long Road Home jatkaa siitä mihin Gunslinger Born jäi, eli kyseessä on sarjakuvien sarjan toinen osa.
Viisiosainen rypäs julkaistiin Amerikassa kevään ja kesän 2008 aikana ja Gunslinger Bornin tapaan se julkaistiin myös kovakantisena albumina.

Musta Torni: Pitkä Kotimatka

Suomeksi tämä jakso kantaa nimeä Pitkä Kotimatka, ja se julkaistiin melko nopeasti lehtien ilmestymisen jälkeen, marraskuussa 2008 (Egmont Kustannus).
Suomentaja - Jouko Ruokosenmäki, perustuen Kari Salmisen suomennoksiin.

SPESIAALI: The Dark Tower: End-World Almanac

The Long Road Homen ilmestyttyä Marvel julkaisi End-World Almanacin, jossa tutustutaan paremmin sarjiksissa viliseviin maisemiin.

The Dark Tower: Treachery

Sarjan kolmas osa, Treachery, starttasi syksyllä 2008, eli hyvin pian Long Road Homen jälkeen saatiin jatkoa Rolandin seikkailuille kuusiosaisen ryppään muodossa.
Kovakantisen albumin ilmestymisestä ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta moinen saataneen ainakin alkuperäiskielisenä markkinoille vuoden 2009 kuluessa, suomennoksen julkaisuajankohdasta ei sen liiemmin ole tarkempaa tietoa.

SPESIAALI: The Dark Tower: Guide To Gilead

Tässä spesiaalilehdessä mm. karttoja ja tietoa Gileadista. (Julk. helmikuu 2009)

SPESIAALI: The Dark Tower: Sorcerer

Sorcerer jättää hetkeksi Rolandin taka-alalle ja keskittyy Marten Broadcloakin hahmoon. (Julk. maaliskuu 2009)

The Dark Tower: The Fall of Gilead

Kuusiosainen jatko sarjalle starttaa toukokuussa 2009.

Linkit

Musta Torni -sarjiksista enemmän tietoa, ja kuvia mm. eri painosten kansivariaatioista:
Stephenking.com
Marvel.com
Gunslinger Born - Marvel.com
The Long Road Home - Marvel.com
Treachery - Marvel.com

©piina.net :: Sivuston suunnittelu & toteutus:Marika Lintula