Doloreksen Tunnustus (Dolores Claiborne)

1993/1993
Dolores Claiborne on omien sanojensa mukaan "vanha jenkkiämmä": pahaluontoinen ja paha suustaan.
Hänen naapurinsa, Little Tall Islandin asukkaat, ovat odottaneet kolmekymmentä vuotta saadakseen kuulla, mitä tapahtui sinä kammottavan pimeänä päivänä jona hänen miehensä Joe kuoli -päivänä jolloin oli täydellinen auringonpimennys.
Poliisi taas haluaa tietää, mitä tapahtui eilen, jolloin Doloreksen hoidossa ollut rikas rouva Vera Donovan, saaren grande dame, kuoli.

Doloreksen ei auta muu kuin puhua, kertoa kaikki Sheriffi Andy Bissettelle. "Kaiken mitä olen tehnyt, olen tehnyt rakkaudesta", hän sanoo ja tämä romaani on samalla kertaa hänen puolustuspuheensa. Se kertoo -usein karkean huvittavin yksityiskohdin- mädästä, hajoavasta avioliitosta, joka ruokki vihaa ja murhanhimoa. Se paljastaa Doloreksen ja Veran välisen oudon läheisyyden ja salaisen siteen, joka heitä yhdisti -siteen joka muodostui sinä kohtalokkaana päivänä 30 vuotta sitten.

Lukijat voivat olla eri mieltä siitä, toimiko Dolores oikein, mutta kuultuaan hänen elämänsä synkän tarinan Stephen Kingin väkevästi kertomana he ainakin ymmärtävät häntä -eivätkä ikinä unohda.

Elokuva: Dolores Claiborne

Nimi: Dolores Claiborne (Dolores Claiborne)
Ohjaaja: Taylor Hackford
Näyttelijät: Kathy Bates, Jennifer Jason Leigh, Judy Parfitt
Julkaisuvuosi: 1995
IMDB

©piina.net :: Sivuston suunnittelu & toteutus:Marika Lintula