Kosketus (The Dead Zone)

1979 / 1989
Nuori opettaja Johnny Smith loukkaantuu auto-onnettomuudessa ja vajoaa syvään koomaan. Kun hän kaikkien ihmeeksi herää siitä neljän ja puolen vuoden kuluttua, hänessä ilmenee merkillinen kyky. Vain koskettamalla toista ihmistä hän saa kuin väläyksenä tiedon tämän ajatuksista, menneisyydestä, tulevaisuudesta.

Johnny haluaisi salata ja unohtaa pelotavan lahjansa, mutta se on mahdotonta. Velvollisuudentunto pakottaa hänet poliisin avuksi, selvittämään kauhistuttavien seksuaalimurhien sarjaa. Lisää kyseenalaista mainetta hän saa nähdessään ennalta tuhoisan tulipalon, jossa monet hänen oppilaansa ystävät saavat surmansa.

Ratkaiseva käänne Johnnyn elämässä on Greg Stillsonin tapaaminen. Stillson on häikäilemätön poliittinen kiipijä, joka näyttävillä uudistuksillaan on koonnut mahtavan kansansuosion. Kätellessään häntä vaalikokouksessa Johnny näkee: jollei kukaan estä, Stillsonista tulee Yhdysvaltain presidentti ja hän on aloittava kolmannen maailmansodan ja vievä koko maailman tuhoon.
Johnny käsittää, että Stillsonin voittokulku on pysäytettävä. Siihen on vain yksi tehokas keino, ja se keino on vaativa Johnnylta kaiken.

Elokuva: Viimeinen Yhteys

Nimi: Viimeinen Yhteys (The Dead Zone)
Ohjaaja: David Cronenberg
Näyttelijät: Christopher Walken, Brooke Adams, Tom Skerrit, Martin Sheen
Julkaisuvuosi: 1983
IMDB

TV-sarja, jonka hahmot perustuvat romaaniin:
Nimi: The Dead Zone
Ohjaaja: Michael Piller
Näyttelijät: Anthony Michael Hall, Nicole de Boer, Chris Bruno
Julkaisuvuosi: 2002-
IMDB

©piina.net :: Sivuston suunnittelu & toteutus:Marika Lintula