Richard Bachman

Richard Bachman

Richard Bachman
Richard Bachman

Richard Bachman syntyi New Yorkissa, palveli neljä vuotta merivartiostossa ja kymmenen vuotta kauppalaivastossa ja asettui sen jälkeen asumaan New Hampshiren maaseudulle, missä hän öisin kirjoitti ja päivisin hoiteli keskikokoista lypsykarjaansa.
Hänellä oli vaimo ja yksi lapsi, poika, joka kuoli kuusivuotiaana valitettavassa onnettomuudessa. Uskontunnustuksekseen Bachman ilmoitti kalkkunanpalvonnan. Vuonna 1982 hänen aivojensa perillä havaittiin kasvain, joka onnistuttiin poistamaan. Hän koki kuitenkin äkkikuoleman helmikuussa 1985.

Tällainen elämäntarina sepitettiin Richard Bachmanille, salanimelle jonka turvin Stephen King julkaisi viisi romaania vuosina 1977-84.
Niistä viimeinen, Thinner, oli jopa omistettu kirjailijan vaimolle Claudia Inez Bachmanille ja sen takakannessa oli hänen tekaistu valokuvansa.
Bachmanin äkkikuolema oli seurausta siitä, että Bangorin Daily News paljasti hänen olevan Stephen King.
Oliko Bachman siis Kingin pimeä puoli – vai päinvastoin? Valaistusta asiaan antaa kirjan ”Raivo & Pitkä Marssi”-alussa oleva Stephen Kingin kirjoitus ”Miksi olin Richard Bachman”, jonka pääset lukemaan alla olevasta linkistä.

Stephen King kertoo: ”Miksi olin Richard Bachman”